Severna Makedonija sutra ukida policijski čas, ugostiteljski objekti počinju da rade

U Severnoj Makedoniji sutra se ukida policijski čas, a od prekosutra, četvrtka, biće dozvoljen delimičan rad ugostiteljskim objektima, odlučila je Vlada.
Severna Makedonija sutra ukida policijski čas, ugostiteljski objekti počinju da rade
Foto: Pixabay
Premijer Oliver Spasovski je rekao da će od četvrtka moći da rade bašte i terase kafea i restorana, a da će se rad u zatvorenom prostoru regulisati kasnije.
 
Vlada je zadužila Komisiju Ministarstva zdravlja za zarazne bolesti da napravi "jasnu i preciznu procenu za otvaranje državnih granica", rekao je premijer, i da pripremi "odgovarajuće protokole" za putnike. 
Spasovski je na onlajn konferenciji za novinare rekao da će odluka o granicama biti doneta u koorodinaciji s drugim zemljama regiona, a istakao da njegova vlada sa svakom od njih ima "odličnu komunikaciju koja najavljuje da će ubrzo putovanje u regionu biti regulisano u interesu građana svih zemlja". 
 
Na preporuku Komisije za zarazne bolesti, Vlada je popodne odlučila da ukine još neka ograničenja uvedena zbog epidemije, a premijer rekao da je epidemiološko stanje "pod kontrolom, ali to ne znači da je virus pobeđen ili da je nestao".
 
"Virus je tu i neće iščeznutu preko noći! Biće prisutan sve dok se ne stekne imunitet ili ne bude pronađena vakcina. Zato je od izuzetnog značaja da se građani pridržavaju preporuka i mera Vlade o neophodnoj fizičkoj distanci i korišćenju zaštitne opreme (maske)", rekao je Spasovski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.