Turska otvara hotele u junu

Turska planira da otvori hotele u junu.
Turska otvara hotele u junu
Foto: Pixabay
Planira i sprovođenje programa sertifikacije u turističkim objektima do kraja maja. Objekte koji su dobili ovaj sertifikat objaviće već počev od 1. juna.
 
"U junu ćemo početi postepeno da otvaramo naše hotele. Tokom ovog procesa smo u stalnom kontaktu sa našim kolegama i partnerima i želeli bismo ponovo da pokrenemo uzajamni avio-saobraćaj od juna, ispunjavajući propise koje smo postavili i sprovodeći one dodatne koji se mogu javiti".
 
Da bi postigli putnički sporazum sa ostalim zemaljama, zajedničkim radom sa Ministarstvom spoljnih poslova, Ministarstvo kulture i turizma Turske, prenosi Telegraf, poslali su pismo namere grupi zemalja, uključujući i Srbiji.
 
"Naš ministar kulture i turizma Mehmed Nuri Ersoj počeo je da se sastaje sa predstavnicima zemalja telefonskim putem i ličnim prijemom. Kompletirali smo i svu infrastrukturu kako bismo dočekali naše posetioce i obezbedili im bezbedan i zdrav odmor u našoj zemlji. Očekujemo da će se otvoriti i poslednja faza – vazdušni koridor, oko kojeg smo u stalnom kontaktu sa našim kolegama, kako bismo to i realizovali. U skladu sa tim pregovorima, naš cilj je da otpočnemo letove sa Srbijom na datum oko kojeg će se obe strane usaglasiti", navode iz ovog ministarstva za Telegraf.
 
Naveli su i da će celokupan međugradski i unutrašnji saobraćaj u zemlji pokrenuti do kraja maja. Kako su dodali, Turska planira i sprovođenje programa sertifikacije u turističkim objektima do kraja maja. Objekte koji su dobili ovaj sertifikat objaviće već počev od 1. juna.
 
Dodali su i da će prvi i važan stub ovih mera biti PCR testovi koje će sprovoditi na putnicima koji dolaze iz inostranstva na njihove aerodrome.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet