Protesti u Londonu i Berlinu ispred Ambasade SAD

Više stotina ljudi protestovalo je danas u Londonu i Berlinu u znak solidarnosti sa demonstracijama u SAD koje su izbile nakon što je Džordž Flojd preminuo prilikom privođenja u Mineapolisu, u državi Minesota.
Protesti u Londonu i Berlinu ispred Ambasade SAD
Foto: FoNet/AP
Demonstranti su klečali na trgu Trafalgar u centru Londona uzvikujući "Nema pravde, nema mira", a zatim su se uputili prema zgradi parlamenta i američke Ambasade.
 
Nekoliko stotina demonstranata protestovalo je ispred zgrade američke Ambasade u Berlinu noseći transparente na kojima je pisalo "Pravda za Džordža Flojda", "Prestanite da nas ubijate" i "Ko je sledeći?".
 
Afroamerikanac Flojd umro je nakon što mu je beli policajac prilikom privođenja stavio koleno na vrat iako se on više puta požalio da ne može da diše.
 
Smrt Flojda izazvala je lavinu protesta širom SAD i na videlo je izašao bes javnosti zbog rasističkih predrasuda u policiji.
 
Protesti su prerasli u nasilne u mnogim delovima SAD gde su demonstranti palili vozila, razbijali izloge i prodavnice, policijske i benzinske stanice, blokirali saobraćaj, a policija je odgovorila suzavcem i gumenim mecima.
  • Јое

    01.06.2020 08:03
    @Treba
    Какаве везе Трамп има са тим што је један полицајац убио криминалца, који има историју насилних и оружаних злочина, приликом хапшења? Или је можда Трамп крив што разуларена руља убија, пали аутомобиле и пљачка имовину мирних грађана? За ово се обрати Бајдену и антифи. Да ли је Трамп можда требао повући полицију са улица и пустити разуларену и насилну руљу да пали и пљачка градове како им је воља? У свим нормалним земљама, ни једна власт то не би дозволила. Све ово што се дешава нема везе са овим убиством већ има везе са предстојећим изборима, на којима Бајден нема шансу да победи.
  • Treba

    31.05.2020 20:16
    Bombardovati
    Trampa-to bi on sigurno uradio

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.