Tramp: SAD će ANTIFA proglasiti terorističkom organizacijom

Predsednik SAD Donald Tramp je u jednom od poslednjih tvitova rekao i da će ANTIFA proglasiti terorističkom organizacijom.
 
U međuvremenu je sekretar američkog pravosuđa Vilijam Bar izjavio povodom protesta koji potresaju gradove SAD, da nasilje koje je pokrenula i sprovela Antifa i druge slične grupe, povezano sa neredima, predstavlja domaći terorizam i da će biti tretirano na taj način.
 
Bar je u izjavi naveo da su neredima širom SAD, kako se izrazio, nasilni i radikalni elementi oteli glasove mirnim i legitimnim protestima, preneo je Glas Amerike (VOA).
 
"Grupa spolja ubačenih radikalnih agitatora koriste se situacijom pokušavajući da sprovedu sopstvenu nasilnu i ekstremističku agendu. Vreme je da prekinemo sa posmatranjem nasilja, da mu se suprotstavimo i zaustavimo. Nasilje i destrukcija ugrožavaju živote ljudi i prava mirnih demonstranata, kao i ostalih građana", ukazao je Bar.
 
Inače, Antifa je akronim za antifašiste.
 
Tramp bio u bunkeru dok su demonstranti bili oko Bele kuće
 
Agenti Tajne službe sproveli su predsednika SAD Donalda Trampa u bunker u vreme kada su Belu kuću opkolili demonstranti, javlja magazin Tajm.
 
Tramp je u petak uveče u bunkeru proveo skoro sat vremena, rekao je ovom magazinu izvor koji je želeo da ostane anoniman.
 
Posebni bunker ispod Bele kuće napravljen je kako bi se predsednik i visoki zvaničnici sklonili u slučaju terorističkog napada ili sličnog vanrednog događaja.
 
Bela kuća je prvi put posle 131 godine, tačnije od 1889, ugasila svoja svetla. Takođe, Tramp je prvi predsednik koji je sklonjen u bunker od terorističkog napada 11. septembra 2001. godine.
 
Bela kuća nije želela da komentariše ove navode.
 
Ranije je Tramp tvitao sledeće:
 
"Pripadnici tajne službe obavili su sjajan posao. Ja sam bio unutra, posmatrao sam svaki pokret, i nisam se mogao osećati bezbednije. Dozvolili su demonstrantima da vrište i deru se koliko god su želeli, ali kad god bi neko postao isuviše bezobrazan - sručili bi se na njih da nisu znali šta ih je snašlo. Da su ušli - suočili bi se sa najkrvoločnijim psima i najopasnijim oružjem koje sam ikada video", napisao je Tramp.
 
  • Петровград

    01.06.2020 21:01
    антифашисти = комунисти
    Тај потез можемо само да сањамо у комунистичкој земљи дембелији.
  • Laloš

    01.06.2020 12:48
    Njegovog oca su 1927. godine uhapsili u New York-u na maršu KKK kao jednog od vođa te organizacije. Šta očekivati od sina.
  • Bombon

    01.06.2020 11:41
    Vrhunac apsurda vremena u kojem živimo. Fašista te proglašava teroristom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.