Uprkos navodima da je opasan po zdravlje, SAD iz solidarnosti Brazilu poslale hidroksihlorokin

Sjedinjene Američke Države poslale su Brazilu dva miliona doza hidroksihlorokina za lečenje zaraženih virusom korona, objavila je Bela kuća, uprkos tome što je efikasnot tog leka sporna, a pojedine stručne studije ukazuju i na moguću štetnost.
"Američki i brazilski narod su solidarni u borbi protiv virusa korona. Danas, kao dokaz te solidarnosti, javljamo da je američka vlada poslala brazilskom narodu dva miliona doza hidroksiklorokina", navodi se u saopštenju Bele kuće na koje se poziva agencija AFP.
 
Hidroksihlorokin će se, kako je navedeno, "preventivno koristiti za zaštitu medicinskog osoblja od virusa i u lečenju zaraženih Brazilaca".
 
Američki predsednik Donald Tramp je pre desetak dana saopštio da preventivno uzima hidroksihlorokin protiv virusa korona, zanemarivši preporuke američkih zdravstvenih vlasti.
 
Bela kuća je u nedelju saopštila da će SAD i Brazil sarađivati u kliničkim ispitivanjima kako bi pomogli da se "bolje oceni sigurnost i delotvornost hidroksihlorokina" u ranoj fazi lečenja infekcije Covid-19.
 
Američke bolnice su uveliko smanjile upotrebu hidroksihlorokina u lečenju Covida-19 pošto je nekoliko studija pokazalo da ne samo da nije delotvoran, već može biti i opasan za zdravlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet