Tri eksplozije u blizini Gadafijeve rezidencije

Tri jake eksplozije odjeknule su večeras u Tripoliju blizu rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija, preneo je Frans pres sa lica mesta.
Tri jake eksplozije odjeknule su večeras u Tripoliju blizu rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija, preneo je Frans pres sa lica mesta.

Detonacije su se osetile i u hotelu u kojem se nalaze strani novinari koji izveštavaju o situaciji u Libiji.

Eksplozije su odjeknule u nekoliko četvrti Tripolija, glavnog grada koji je meta žestokog bombarodavanja NATO-a u poslednjih nekoliko nedelja. U bombardovanju Alijanse 1. maja na Tripoli, poginuli su jedan Gadafijev sin i troje njegovih unučadi.

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda Luis Moreno-Okampo rekao je danas da je zatražio da se izdaju nalozi za hapšenje Moamera Gadafija, njegovog sina Seifa Al Islama i šefa obaveštajne službe Abdalaha Al Senusija zbog optužbi da su počinili zločine protiv čovečnosti.

Savet bezbednosti UN je 26. februara izglasao rezoluciju kojom se od glavnog tužioca MKS traži da sprovede istragu o situaciji u Libiji od polovine februara, kada su pocčele masovne demonstracije protiv Gadafijevog režima koje su suzbijale snage verne libijskom vođi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet