Pronađeno 27 obezglavljenih tela

Policija Gvatemale saopštila je da je pronašla 27 tela žrtava masakra na jednoj farmi i da je to delo meksičkog narko kartela Zetas.

Policija Gvatemale saopštila je da je pronašla 27 tela žrtava masakra na jednoj farmi i da je to delo meksičkog narko kartela Zetas.

Predstavnici sudske medicine su naveli da su identifikovali 15 tela pronađenih na farmi blizu granice s Meksikom. Među žrtvama se nalaze i dve žene i troje maloletne dece, od 13, 15 i 17 godina. Ministar unutrašnjih poslova Karlos Menokal izjavio je da je taj masakr delo Zetasa, koji deluje na severu Gvatemale i dodao da je većini žrtava odsečena glava. On je izjavio da su žrtve nadničari koji su radili tri meseca na farmi na kojoj su pronađeni.

Policija istražuje da li je ovaj napad povezan sa ubistvom Arolda Leona, brata narkodilera Huana Hosea "Huanća" Leona, koje se dogodilo u subotu. "Huanća" su 2008. godine ubili pripadnici narkokartela Zetas koji ima sve veću kontrolu nad trgovinom droge i izvan Meksika. U Gvatemali je u februaru prekinuta dvomesečna opsada provincije Alta Verapas i tada je uhapšeno najmanje 20 osumnjičenih pripadnika narkokartela Zetas.

Ova država je u poslednjih nekoliko godina postala zemlja tranzita za kokain prema SAD, najvećem kupcu tog narkotika koji se proizvodi u Južnoj Americi. Narko kartel Zetas, čiji se "pipci" protežu od jugozapadnog dela Sjedinjenih Američkih Država do Centralne Amerike, formirali su bivši elitni vojnici Meksika. Kartel živi od šverca droge, otmica stranaca i iznuđivanja novca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.