Spremaju se nove sankcije Siriji

SAD i Evropska unija spremaju nove sankcije vođstvu Sirije koja nastavlja oštre akcije protiv antivladinih demonstranata, rekle su danas američka državna sekretarka Hilari Klinton i šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton.
SAD i Evropska unija spremaju nove sankcije vođstvu Sirije koja nastavlja oštre akcije protiv antivladinih demonstranata, rekle su danas američka državna sekretarka Hilari Klinton i šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton.

U predstojećim danima biće preduzete dodatne mere, rekle su one novinarima posle sastanka u Stejt departmentu.

Američki zvaničnici su rekli da će sankcije SAD biti objavljene pre nego što predsednik Barak Obama u četvrtak održi govor o situaciji na Bliskom istoku i severu Afrike.

SAD i EU su već uveli sankcije nekim predstavnicima režima sirijskog predsednika Bašara Asada, ali sam Asad još nije bio meta sankcija.

Hilari Klinton i Ketrin Ešton su rekle da su nezadovoljne razvojem u Siriji gde je više od 850 ljudi ubijeno u nasilju koje traje više od mesec dana.

One su dodale da Asadov režim ima sve manje vremena da promeni politiku i predupredi nove međunarodne sankcije.

"Oni su prigrlili najgoru taktiku svog saveznika Irana i odbili da prihvate legitimne težnje sopstvenog naroda", rekla je Hilari Klinton i dodala da "Asad govori o reformama, ali njegova diktatorska, brutalna akcija pokazuje njegove stvarne namere".

Ketrin Ešton se složila s američkom državnom sekretarom i rekla da ako sirijska vlada želi promene, "to mora biti sada".

Hilari Klinton je ponovo pozvala Siriju da zaustavi nasilje protiv demonstranta, prekine hapsenja i oslobodi sve političke zatvorenike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.