Masovno testiranje na koronu u Pekingu

U Pekingu je danas počela kampanja testiranja velikog broja ljudi na kovid-19, nakon što se na pijaci u gradu pojavilo novo žarište infekcije, zbog čega se strahuje od drugog talasa epidemije u Kini.
Masovno testiranje na koronu u Pekingu
Foto: Pixabay
Kinesko ministarstvo zdravstva objavilo je danas da je zabeleženo 57 novih slučajeva kovida-19 u zemlji za poslednja 24 sata, od kojih 36 u Pekingu. Svi slučajevi se dovode u vezu sa velikom pijacom Đinfadi, na kojoj se uglavnom prodaje meso, riba i povrće i važi za glavno mesto za prodaju sveže hrane u gradu.
 
To otkriće bilo je razlog za izolaciju 11 stambenih zona, što je neznatni deo Pekinga, pa je, po izveštaju AFP, grad funkcionisao normalno i bez psihoze.
 
Nakon što se krajem 2019. korona virus pojavio u Vuhanu, tokom naredna tri meseca je, zahvaljujući striktnim kontrolama, disciplini građana, nošenju maski i merama karantina, skoro potpuno nestao sa kineskog tla.
 
Iz kabineta gradonačelnika Pekinga danas je najavljeno da će na 24 mesta biti testirano oko 46.000 ljudi, od 22 miliona koliko živi u kineskoj prestonici. Dosad je testirano oko 11.000 osoba, a testiranju će biti podvrgnuti svi koji rade na toj pijaci ili su nedavno na njoj bili i pazarili.
 
Mediji navode da je virus na pijaci Đinfadi otkriven na površinama koje služe za rezanje uvezenog lososa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet