Slovenija zbog korone zaoštrila uslove za ulazak putnika iz Srbije

Vlada Slovenije je zaoštrila uslove za ulazak putnika iz Srbije, BiH i s Kosova, pa oni od ponoći neće moći da uđu u Sloveniju bez obaveznog 14-dnevnog karantina ili negativnog testa na Covid-19, rađenog u državama EU.
Slovenija zbog korone zaoštrila uslove za ulazak putnika iz Srbije
Foto: Pixabay
Kako je javila Hina, te su zemlje zbog većeg dnevnog rasta broja obolelih od korona virusa stavljene na tzv. "crvenu listu" epidemiološki nesigurnih država, na kojoj je već Severna Makedonija.
 
Svi koji u Sloveniju žele da uđu iz država s "crvene liste", bilo da su slovenački državljani ili stranci, moraće u obavezan karantin ili će morati da imaju negativan test ne stariji od tri dana koji je obavezno obavljen u nekoj od članica EU, navodi Hina.
 
Od ponoći više ne vrede raniji izuzeci po kojima su putnici iz tih zemalja mogli da prođu bez tih mera ako su vlasnici nekretnine ili plovila u Sloveniji. Takođe se rok za tranzit kroz Sloveniju iz tih država skraćuje s dosadašnjih 24 sata na 12 sati.
 
Uz tu odluku, Vlada Slovenije je odlučila da Bugarsku koja je bila na "zelenoj listi", stavi u nižu, "žutu listu", na kojoj je i nekoliko drugih država EU s lošijom epidemiološkom situacijom, prenosi Hina.
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs objasnio je da to učinjeno zbog rizika unosa korona virusa u Sloveniju i opasnosti od mogućeg drugog talasa epidemije.
  • Svetlana

    19.06.2020 19:14
    Slovenija@
    Te drzave ne izbrisu 4000 zarazenih u jednom danu, pogledaj koliko testova rade dnevno, a da ne govorim o broju stanovnika tih zemalja, Italija deset puta vise od Srbije, Nemacka trinaest puta vise, prema tome, dovoljno je da pomnozis nas broj (pritom sigurno lazan), sa deset, pa bi bilo kao da Italija ima oko hiljadu novozarazenih na dnevnom nivou!
  • Dragan

    19.06.2020 17:30
    A
    Juče na svim stranim televizijama snimak gde tkzv ministar Ljajić skače u publiku. Postadosmo država za ismevanje.
  • Da

    19.06.2020 15:10
    Popizdis
    Od naseg ludila i cele drzave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet