Turska traži da se nađe na listi država čiji državljani mogu u EU

Zvanična Ankara zatražila je od Evropske unije (EU) da dopuni svoju listu država čijim državljanima će biti dozvoljen ulazak u Uniju, tako što će na nju uključiti i Tursku, uz napomenu da veruju da je njeno isključivanje bila "greška", prenosi portal Politiko.
Turska traži da se nađe na listi država čiji državljani mogu u EU
Foto: Pixabay
Ministarstvo inostranih poslova Turske kritikovalo je odluku EU da isključi državljanje Turske sa odabrane liste 15 zemalja, čijim državljanima je dozvoljen ulazak u Uniju.
 
Evropska unija preduzima korake postepenog otvaranja svojih granica ze treće zemlje, posle restrikcija zbog epidemije koronavirusa.
 
"Razočarani smo da Turska nije na toj listi", rekao je portparol ministarstva inostranih poslova Hami Aksoj, navodeći da je Svetska zdravstvena organizacija pohvalila pristup Turske u borbi protiv pandemije i da je uspeh protiv virusa evidentan.
 
"Očekujemo ispravku greške koja se tiče restrikcije putovanja nađih građana što je pre moguće", dodao je Aksoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet