Britanija ne da Venecueli zlato vredno milijardu evra

Britanski sudija odbio je da Venecueli da kontrolu nad više od milijardu dolara u zlatu, koji se nalazi u trezoru Banke Engleske, presudivši da je protivzakonito da ga preda Nikolasu Maduru, pošto ga Britanija ne priznaje kao predsednika Venecuele.
Britanija ne da Venecueli zlato vredno milijardu evra
Foto: Pixabay
Rojters prenosi da je britanski sud u slučaju o tome ko kontroliše rezerve zlata Venecuele, koje se skladište u Londonu, presudio da je Velika Britanija "priznala" venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gvaida kao predsednika.
 
Centralna Banka Venecuele tražila je da dobije zlato, koje želi da proda za hranu i medicinsku opremu pošto je to očajnički potrebno Venecueli u borbi protiv korona virusa.
 
Međutim, britanska centralna banka, čija vlada priznaje Gvaida kao legitimnog lidera, odbila je da preda zlato socijalističkoj vladi Madura. Gvaido teži da sačuva zalihe zlata u Banci Engleske kako bi ih držao dalje od Madurove vlade.
 
Saroš Zaivala, advokat koji predstavlja stranu Madura, naveo je da će uložiti žalbu. On je ocenio da presuda "u potpunosti ignoriše stvarnost situacije na terenu".
  • Nebojša Berak

    05.07.2020 10:41
    Banditizam
    Na pljacki stasali, na pljacki serazvili, napljacki opstaju. Kada bi se sve opljackano vratilo pravim vlasnicima od Grcke, Egipta, Kine, Afrike,.... oni nista ne bi imali. Vreme je da seu narednih 5 godina stavi katanac na najpodmukliju drzavu, vlast i naciju, najvece zlikovce u istoriji covecanstva i konacno ih vratiti u vreme plemena Brita. Po istom principu nasoj Beobanci su u USA uzeli oteli 1 mijardu USD a onda preko marioneta u Srbiji posle smene Milosevica oterali je u stecaj. Tu milijardu su proglasili kao trosak zamrzavanja zamrznuzih milijardu dolara. Zivim za dan kada ce Putin i Si zauzeti i London i Vasington i osloboditi svet napasti, zlikovaca, pljackasa, ubica, nemorala, dvojnih arsina, a njihove lidere izvesti pred sud.
  • Joe

    03.07.2020 08:11
    Друмски разбојници
    @Sremac
    Младићу, очигледно си нов овде. О нашој разбојничкој дружини која нас је зајахала 1944. године у октобру и која нас јаше још увек, без намере да сјаше, мислим још горе од овог што сам написао за Британце, јер ме се то лично дотиче. Никад нисам имао проблем да ствари назовем правим именом.
    @Marko
    Све што поседују су украли. Читава држава им је изграђена на несрећи других народа. Вековима су пљачкали друге народе широм света и изазивали намерну смрт милионима људи. Погледај само шта су радили у Индији током своје колонијалне, пљачкашке, власти. Краду и даље, без намере да престану. Да ли оно Ганди рече: "Ако на дну окенана видиш две рибице да се свађају, знај да је у близини неки Енглез."
  • Yenkee

    03.07.2020 03:46
    Komunistički lopovi
    Ništa ne treba da im daju. Tj ništa ne treba da daju ovom uzurpatoru , diktatoru koji misli da mu je vlast bogom dana. Venecuela može da bude jedna od najbogatijih država sveta, da narod živi shodno i bogatstvu i resursima države. Ali ne, komunisti su to. Mora da bude sirotinja da bi se lakše upravljalo sa njima. Imamo jednog takvog ovde, samo pod plaštom neke izmišljene demokratije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet