Najveća policijska akcija u Britaniji, među 700 uhapšenih i "nedodirljivi"

Britanska policija uhapsila je više od 700 osumnjičenih, zaplenila 54 miliona funti i više tona droge u najvećoj i najznačajnijoj operaciji protiv organizovanog kriminala u Velikoj Britaniji.
Najveća policijska akcija u Britaniji, među 700 uhapšenih i "nedodirljivi"
Foto: Pixabay
Zvaničnici su rekli da su među uhapšenima osobe koje su se smatrale "nedodirljivim" pošto su decenijama izbegavale pravdu istovremeno uživajući u vođenju "blistavog" stila života.
 
Zaplenjeno je i 77 komada vatrenog oružja i granata, 1.800 komada municije, više od dve tone droge i 28 miliona pilula "uličnog valijuma" iz ilegalne laboratorije, prenosi "Indipendent". Oduzeto je i 55 skupocenih automobila i 73 luksuznih satova.
 
Velike kriminalne grupe uključujući i one koje su uvozile oružje, drogu, krijumčarili ljude u Britaniju, bile su meta u nizu racija pošto su policijske agencije pristupile tajnoj mreži komunikacija.
 
Osumnjičeni su koristili mrežu EnkroČet za mobilne telefone koji su bili zaštićeni od policijskog prisluškivanja. Ali u aprilu su međunarodni stručnjaci uspeli da dešifruju poruke i počeli da prikupljaju podatke.
 
Na stotine službenika radilo je na analizi podataka i identifikaciji korisnika EnkroČeta pregledajući više miliona poruka i na stotine hiljada slika.
 
"To je najznačajnija i najveća operacija te vrste u Velikoj Britaniji", izjavio je portparol Nacionalne kriminalističke agencije.
 
Operacija je takođe otkrila identitet priličnog broja korumpiranih policajaca i zaposlenih u različitim bezbednosnim i policijskim agencijama.
  • Јое

    03.07.2020 11:15
    Разочарење
    "među uhapšenima osobe koje su se smatrale "nedodirljivim""
    Када сам ово прочитао, понадао сам се да су ухапсили оне политичаре педофиле, оно ћорак.
  • Ha,ha,ha

    03.07.2020 10:41
    Ha,ha,ha
    Smešno.Imali su cinkaroše,bez kojih ovo ne bi uspeli da odrade,a kao drugo,da je isti ovaj broj kojim slučajem u Srbiji,sve brojke bi bile višestruko veće.

    U Britaniji :

    """Zaplenjeno je i 77 komada vatrenog oružja i granata, 1.800 komada municije, više od dve tone droge i 28 miliona pilula "uličnog valijuma" iz ilegalne laboratorije, prenosi "Indipendent". Oduzeto je i 55 skupocenih automobila i 73 luksuznih satova."""

    a u Srbiji bi te brojke bile ovakve :

    """Zaplenjeno je i 77.000 komada vatrenog oružja i granata, 180.000 komada municije, više od dve tone droge i 280 miliona pilula "uličnog valijuma" iz ilegalne laboratorije, prenosi "Indipendent". Oduzeto je i 5500 skupocenih automobila i 73.000 luksuznih satova."""
  • Prvi pravi botfucker

    03.07.2020 10:19
    Da su u Srbiji....dobili bi pohvalnice za zasluge. Eto, zato ne valja zapad i nasi patriJote zaziru i udaljavaju nas od EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.