Nezahvalan rekord u Čikagu: Za vikend ubijeno 17 ljudi, uključujući dvoje dece

Protekli praznični vikend bio je jedan od najkrvavijih u istoriji Čikaga, budući da je ubijeno 17 ljudi, uključujući sedmogodišnju devojčicu i 14-godišnjeg dečaka.
Nezahvalan rekord u Čikagu: Za vikend ubijeno 17 ljudi, uključujući dvoje dece
Foto: Pixabay
Sedamdeset osoba je ranjeno.
 
Nasilje se dogodilo uprkos dodatnih 1.200 policajaca na ulicama.
 
Prošle godine, za vikend 4. jula šest ljudi je ubijeno, a 66 ranjeno u pucnjavama širom grada, prenosi AP.
 
Nakon relativno mirnog petka, prva pucnjava je izbila u subotu ujutro.
 
Sedmogodišnja Natalija Volas stajala je na trotoaru ispred kuće svoje bake na gradskoj Zapadnoj strani tokom proslave Dana nezavisnosti, kada su, prema podacima policije, osumnjičeni izašli iz automobila i otvorili vatru. Dete je smrtonosno pogođeno u glavu. 
 
Oko tri sata nakon što je Natalija pogođena, grupa mladića za koje se veruje da su članovi bande iskočla je iz vozila u gradskom naselju Englvud na južnoj strani grada i otvorili vatru na člana suparničke bande.
 
Dečak, 14-godišnji Vernado Džouns, bilo je u blizini, a jedan od metaka ispaljen na muškarca koji je ubijen pogodio je Vernada u pazuh.
 
Ove smrti usledile su nakon niza pucnjava širom SAD u kojima je ubijeno nekoliko dece, uključujući šestogodišnjeg dečaka u San Francisku, šestogodišnjaka iz Filadelfije, osmogodišnju devojčicu u Atlanti, 11-godišnju devojčicu iz Kolumbije u Misuriju i 8-godišnjeg dečaka iz Hovera u Alabami.
  • Vlada

    07.07.2020 10:13
    @@

    Evo nag ga dežurnog pobožnog rasiste da nam objasni američku unutrašnju politiku iz svoje jazbine.
  • Krcko

    07.07.2020 08:38
    @aufiderzen

    To je cena bandi, pre svega crnaca i drugog neintegrisanog stanovništva.
  • aufiderzen

    07.07.2020 08:14
    @aufiderzen
    Ево јавио се још један екстремни левичар задојем млеком марксизма и стаљинизма и булазни о грађанским слободама и укидању истих.
    То уопште није последица другог амандмана, већ је последица криминала, који је посебно изражен сада када су полицајци на црној листи и онемогућени су у вршењу свог посла, а криминалци слободно, под маском "Црни животи су важни" харају улицама града Чикага. И да нема другог амандмана, криминалци би имали оружје свих врста. Доказ за то је наша комунистичка Србија.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.