Bali planira da se od septembra otvori za turiste

Ostrvo Bali, koje je teško pogođeno krizom izazvanom pandemijom korona virusa, trebalo bi da se od septembra ponovo otvori za strane turiste, najavile su lokalne vlasti, dok epidemija nastavlja da se širi po indonežanskom arhipelagu.
Bali planira da se od septembra otvori za turiste
Foto: Pixabay
Plaže, hramovi i ostale turističke atrakcije na ovom pretežno hinduističkom ostrvu krajem jula bi trebalo da ponovo budu dostupne indonežanskim turistima, a od 11. septembra i inostranim gostima.
 
"Moramo da nastavimo da ulažemo napore kako bismo upravljali krizom sa koronavirusom i da istovremeno nastavimo aktivnosti za dobrobit zajednice", rekao je guverner Balija Vajan Koster na nedeljnoj verskoj ceremoniji.
 
On je takođe ocenio da je pandemija rezultat opasne neravnoteže između prirode i ljudi.
 
Turizam na Baliju, koje je omiljena destinacija Australijanaca i Kineza, obustavljen je početkom godine zbog širenja pandemije, pa su se brojni hoteli, restorani i turoperateri našli na ivici bankrota.
 
Indonezija je u martu zatvorila granice za strance kako bi zaustavila širenje virusa.
 
Lokalne vlasti nisu precizirale da li će od septembra biti omogućen dolazak svih turista ili samo iz nekih zemalja.
 
Bali ima oko 1.900 zaraženih koronavirusom i 23 žrtve, dok Indonezija ima 3.241 žrtvu i više od 65.000 zaraženih.
  • @Aleksej

    07.07.2020 13:23
    Bali je uvek lep, isto jedva čekam :)
  • Aleksej

    07.07.2020 07:39
    Gospodski
    E super, jedva cekam da odem tamo, bas je lepo na jesen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.