Nakon povratka zaraženog virusom korona sa Balkana, deo Italije uvodi stroža pravila

Predsednik regije Veneto odredio je nove mere nakon što je u toj severnoj italijanskoj pokrajini jedan građanin oboleo od Covida-19 po povratku sa zapadnog Balkana.
Taj građanin je odbio samoizolaciju i nije hteo da otkrije imena osoba sa kojima je bio u kontaktu.
 
Zbog toga je doneta odluka da se uvodi obaveza 14-dnevne izolacije za sve Italijane ili osobe koje žive i rade u Venetu, a koji su bili izvan pokrajine duže od 120 sati, kao i dva obavezna testiranja na virus korona i to pod pretnjom krivične prijave. Takođe, zaražene osobe moraju da saopšte imena osoba sa kojima su bile u kontaktu.
 
Osoba koja sakrije simptome zaraze rizikuje ne samo novčanu kaznu od hiljadu evra, već i zatvor zbog nepoštovanja mera i ugrožavanja javnog zdravlja.
 
Od 1. jula u pokrajini Veneto bilo je ukupno 28 slučajeva zaraze Covidom-19, od toga 15 "uvezenih", a reč je o zarazi koja je konstatovana kod osoba koje su boravile izvan Italije i došle su ili se vratile u Veneto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet