Najveći evropski muzeji gube i do 600.000 evra nedeljno zbog korone

Najveći evropski muzeji nedeljno gube i do 600.000 evra zbog restrikcija uvedenih radi suzbijanja korona virusa, upozorio je predsednik Mreže evropskih muzejskih organizacija David Vijom.
 Najveći evropski muzeji gube i do 600.000 evra nedeljno zbog korone
Foto: Pixabay
On je na onlajn konferenciji o poslovanju muzeja u doba krize u organizaciji agencije Tas s rekao da gubici muzeja u turističkim regijama u protekla dva meseca beleže gubitak od 80 odsto.
 
Istakao je da muzeji u glavnim gradovima evropskih država beleže smanjenje prihoda čak i manje od onih u unutrašnjosti.
 
Direktorka moskovske Tretjakovske galerije Zelfira Tregulova rekla je da je taj muzej izgubio oko 2,7 milona evra tokom tromesečnih mera zatvaranja, dok je pres služba Puškinovog muzeja lepih umetnosti saopštila da ta institucija svakodnevno gubi oko 2 miliona rubalja (28.000 evra).
 
  • /

    09.07.2020 17:08
    /
    ucite se na postavkama u nsu.
    0 postavki+0 prihoda=0 zarade
  • Bivši pušač

    09.07.2020 15:37
    Koliko bi tek izgubili da vrate sve što su oteli narodima Afrike?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.