Od sutra za ulazak u Grčku obavezan i negativan test na koronu

Ambasada Grčke u Beogradu je danas saopštila da će od utorka, 14. jula u 6 časova svi koji u tu zemlju ulaze kopnenim putem, što je sada moguće samo preko prelaza Promahonas, na granici s Bugarskom, morati da imaju negativan test na virus korona urađen najkasnije 72 sata pre dolaska na granicu.
Od sutra za ulazak u Grčku obavezan i negativan test na koronu
Foto: Pixabay
Za ulazak u Grčku je i dalje nužno popuniti "obrazac za lociranje putnika" – PLF (Passenger Locator Form) najkasnije 24 sata pre dolaska u Grčku. Do sada je trebalo da bude popunjen najkasnije 48 sati pre dolaska.
 
Ambasada upozorava da će u Grčkoj biti pojačana kontrola poštovanja sanitarnih mera.
 
Grčka vlada o tim merama odlučuje na osnovu epidemioloških podataka iz Grčke i zemalja odakle ili preko kojih dolaze putnici.
 
Vlada u Atini je u petak navela da pojačava kontrolu na kopnenoj granici zbog širenja virusa korona u susednim balkanskim zemljama, a grčki mediji su danas objavili da se priprema dalje zaoštravanje mera i uvođenje novih ograničenja.
 
Grčka je zbog povećanog broja zaraženih početkom jula zatvorila granice za državljane Srbije bar do 15. jula.
  • Sramota

    13.07.2020 16:59
    Sramota
    Ovo je sramota ljudi ostaju bez posla besparica polako ali sigurno ulazi u narod a vi pricate o letovanjima. Ti koi idu u ovo vreme sigurno imaju para ili sigurna primanja i netreba sa tim vestima opterecivati javnost nek sami razmisljaju. Samo nek nekukaju posle za bilo sta takve ljude netreba zaliti i uzimati za ozbiljno.
  • milicica

    13.07.2020 16:19
    zastarela vest
    Nista od odlaska u Grcku do 01.08
  • @D

    13.07.2020 16:00
    Grcka je jedino normalno more koje je dostupno spstvenim prevozom. A ako mislis da je neko nenormalan jer hoce na more da ode, iako je epidemija u toku, onda govoris razlicit jezik s tim ljudima i ne treba ni da pokusavas da komuniciras s njima ni oni s tobom jer ste razliciti svetovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.