U Berlinu uhapšen serijski silovatelj iz Srbije

Berlinska policija je uhapsila osobu koja se sumnjiči za seriju silovanja izvršenih u samo mesec dana.
U Berlinu uhapšen serijski silovatelj iz Srbije
Foto: Pixabay
Mediji javljaju da je reč o državljaninu Srbije, prenosi Dojče vele.
 
Prvo silovanje se dogodilo pre mesec dana. Za samo 31 dan ovaj muškarac u Berlinu i okolini navodno je napao sedam žena od kojih je pet silovao. Osmu žrtvu je silovao juče u Potsdamu, nakon čega je uhapšen.
 
"Nakon još jednog silovanja u području Potsdama, večeras su policajci uspeli da uhapse 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim saznanjima, traženi serijski zločinac", objavio je berlinski državni tužilac sinoć na Tviteru. 
 
Prema navodima policije radi se o 30-godišnjaku sa srpskim pasošem koji je od 12. juna do sinoć (14. jula) napadao i silovao žene. Muškarac je osumnjičen za pet silovanja i pokušaje silovanja uglavnom u šumama u Berlinu i okolini.
 
Jučerašnja žrtva je džogirala šumskom stazom kada joj je počinilac prišao i pitao za put. Ubrzo nakon toga, navodi se, nasilnik ju je savladao i silovao.
 
Policija je još prošle srede objavila snimak osumnjičenog, koji je policiji poznat i zbog drugih krivičnih dela. Na osnovu tog snimka u roku nekoliko dana zaprimljeno je oko 300 informacija o počiniocu, prenosi RTL.
 
Kada je 28. juna počinilac napao ženu u mestu Klajnmanov, policija je zaključila da se radi o serijskom silovatelju. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a potom ju je pustio i pobegao. Uz pomoć žrtve policija je tada izradila foto-robot uz pomoć kojeg je počinilac identifikovan na nadzornim kamerama.
 
U jučerašnjem hapšenju učestvovalo je oko 50 policajaca i najmanje osam vozila.
  • Dejan

    18.07.2020 10:13
    Nas je
    Nas Melencan Bogati poljubim, lezao je i u Srbiji zbog istog zlocina!
  • Debelo brdo

    16.07.2020 14:50
    Lord Voldemort
    Primereno, i Lord Voldemort ima srpski pasos
  • Bela

    15.07.2020 19:01
    & Kacanka
    Kacanka,svaka Cast na komentaru!
    Potpisujem svaku Vasu recenicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.