Bolsonaro i na novom testu pozitivan na koronu, u karantinu ga ujeo noj

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro ponovo je testiran pozitivno na virus korona, prenosi CNN Brazil.
Bolsonaro, poznat po tome što je negirao snagu virusa Covid-19 i nazivao ga običnim gripom, prvi put je saopštio 7. jula da je pozitivan na testiranju.
 
CNN Brazil navodi da je Bolsonaro rekao za tu mrežu da je njegov test na Covid-19 opet pozitivan i poručio da će se ponovo testirati za nekoliko dana.
 
Otkako se zarazio, njegovo zdravstveno stanje je dobro i on će se vratiti na posao ukoliko kasnije ove nedelje bude negativan na testu na virus korona, prenosi Rojters.
 
Brazil je na drugom mestu u svetu po broju zaraženih i preminulih od posledica virusa korona, sa 1.970.909 obolelih i 75.523 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sajta Worldometers.
 
Bolsonara ugrizao noj u karantinu
 
U međuvremenu, Nandu, ptica slična noju, ugrizla je Bolsonara dok ju je hranio u predsedničkoj palati tokom oporavka od korone.
 
Protivnici radikalno desnog populističkog brazilskog vođe, bivšeg vojnog kapetana koji se predstavlja kao narodni čovek i šeta u japankama i fudbalskim majicama, dočekali su priliku koju je pružila jedna od ptica koje žive u parku predsedničke palate.
 
"Nandu nas sve predstavlja", napisala je na Tviteru poslanica Radničke stranke Margarida Salomao.
 
"100 odsto nandu", napisala je na Fejsbuku poslanica Komunističke stranke Žandira Fegali.
 
"Čak i životinje prepoznaju kad je neko štetočina", tvitnula je novinarka Solanž Mateus.
 
"Priroda se leči", napisao je u tvitu biolog Flavio Souza.
 
Predsednik (65) je u izolaciji u palati od kada je 7. jula objavio da je pozitivan na Covid-19.
 
"Druženje je bilo jedan od načina da sebi olakša samoizolaciju", izvestile su novine Estadao koje su objavile snimke predsednika s maskom na licu kako hrani jato nandua i potom naglo povlači ruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet