Švajcarska uvodi dvonedeljni karantin za putnike iz Srbije, Crne Gore i BiH

Švajcarska od 23. jula uvodi dvonedeljni karantin za putnike koji dolaze u tu zemlju iz 16 zemalja, među kojima su i Srbija i Bosna i Hercegovina, a koje su se našle na ažuriranoj listi švajcarskog Zavoda za javno zdravlje, objavio je Klix.
 Švajcarska uvodi dvonedeljni karantin za putnike iz Srbije, Crne Gore i BiH
Foto: Pixabay
Od 6. jula obavezna je samoizolacija putnicima koji ulaze u Švajcarsku iz brojnih zemalja, a u skladu s epidemiološkom situacijom, odnosno porastom broja novozaraženih koronavirusom.
 
Tako je porast infekcija u BiH uticao na nove uslove za one koji putuju u Švajcarsku, prenosi portal Klix. Pored BiH, na ažuriranoj listi švajcarskih zdravstvenih vlasti nalazi se još 15 novih zemalja, među kojima i Srbija i Crna Gora.
 
Obavezni karantin će biti ukinut jedino putnicima iz Belorusije i Švedske. Svi koji treba da putuju u Švajcarsku, svoj dolazak treba da prijave nadležnoj kantonalnoj instituciji u ovoj zemlji. Svi koji izbegnu karantin ili ne ispune dužnost prijavljivanja vlastima čine prema Švajcarskom zakonu krivično delo za koje kazna iznosi 10.000 franaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet