Hrvatska dobila novu vladu

Vlada premijera Andreja Plenkovića i njen program dobili su kasno sinoć poverenje Hrvatskog sabora.
Hrvatska dobila novu vladu
Foto: 021.rs
Nakon celodnevne rasprave, za drugu Plenkovićevu vladu glasalo je 76 poslanika od ukupno 151, protiv je bilo 59, a uzdržanih nije bilo.
 
Nova vlada ima 16, umesto dosadašnjih 20 ministarstava, kao i četiri potpredsednika od kojih je jedan i predstavnik srpske manjine Boris Milošević (SDSS).
 
Potpredsednici su i dosadašnji Davor Božinović i Zdravko Marić, kao i novi Tomo Medved. Medved ostaje ministar hrvatskih branitelja, Božinović unutrašnjih poslova, a Marić finansija.
 
Plenković je ocenio da je rasprava u Saboru bila u skladu s očekivanjima.
 
"Računamo na 76 poslanika. Važna je kompaktna delotvornost parlamentarne većine i onda će sve biti ok", naglasio je premijer.
 
Dodao je da su pripremljene sve tačke za današnju prvu sednicu Vlade, na kojoj će prvi predlog biti Zakon o obnovi grada Zagreba, a na stolu će se pored ostalog naći i izveštaj o predsedavanju Hrvatske Savetom Evropske unije, kao i o 22 milijarde evra koje je Hrvatska dobila u okviru višegodišnjeg finansijskog okvira EU i evropskog programa za oporavak.
  • Sta je

    25.07.2020 08:04
    Ovo
    Oni su imali izbore posle nas-vucicu se ne zuri jer je narod stoka
  • lesli

    24.07.2020 09:56
    Lako je njima
    Sad će zli jezici da kažu kako je mogla Hrvatska tako brzo da izabere vladu, a izbori im održani dve nedelje posle naših, pa još HDZ nije imao većinu u parlamentu, pa još predsednik nije iz HDZ-a, pa opet predložio mandatara, pa kako oni već imaju vladu a mi nećemo do novembra itd, itd... I onda će još da trube kako naš predsednik namerno odugovlači, e da bi bi podanike držao u neizvesnosti, a mandatara i sastav vlade zna odavno i sve tako nešto bezveze...
    Ljudi, lako je Hrvatima, zaboravljate da njihov predsednik i mandatar nisu morali da spremaju prijemni ispit tokom leta. A obrazovanje je najvažnije!
  • VAsilije

    24.07.2020 09:27
    Kako se to radi
    Vidite kako su brzo napravili Vladu a kod nas sve namestili i imaju veliku većinu i ništa još od Vlade. Ko ne shvata da tu nešto ne štima može i dalje da nosi masku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet