SZO: Mladi su najveći prenosioci zaraze

Skok u broju obolelih od Kovida-19 u mnogim zemljama uzrokovan je time što omladina na severnoj hemisferi ne vodi računa o zaštitnim merama, rekao je direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus.
SZO: Mladi su najveći prenosioci zaraze
Foto: Pixabay
Mladi ljudi često ne nose maske, a ignorišu i pravilo o držanju distance od drugih ljudi, posebno kada su u barovima, noćnim klubovima i na plažama, prenosi Glas Amerike.
 
"Većina mladih ima blaže simptome, ali ne svi", kaže epidemiološkinja iz SZO Marija van Kerkova i ističe da su noćni klubovi stecište prenosa.
 
Mladi bez simptoma prenose virus starijim ljudima.
  • Mozgaluca

    31.07.2020 22:54
    2+2=5
    Statistika je kažu tačan zbir netačnih podataka.....kad tome svemu dodamo i teoriju relativiteta,eto nama podataka
  • Lekar u penziji.

    31.07.2020 18:32
    Epidemiolozi po 20godina nisu videli pacijenta to je statistička grana medicine i oni se bave isključivo podacima koje mi kliničari damo da pročitaju o broju umrlih izlečenih i novooboleih.


    Kakvo je stanje mi vidimo po pacijentima a ne epidemiolog.
  • Varga

    31.07.2020 17:41
    Varga
    Uhapsite mlade sve pod hitno. E svašta pa dali ste gospodo normalni više i štaćete odvaliti više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.