Velika Britanija obezbedila 340 miliona doza vakcine protiv korone

Britanska vlada obezbedila je ukupno 340 miliona doza vakcine protiv korona virusa pošto je danas saopštila da je sklopila ugovore sa američkim laboratorijama Džonson i Džonson (Johnson & Johnson) i Novavaks (Novavax) o nabavci 90 miliona doza vakcine.
Velika Britanija obezbedila 340 miliona doza vakcine protiv korone
Foto: Pixabay
Prva laboratorija će obezbediti 30 miliona doza, a druga 60 miliona doza vakcine. U pitanju su različite vakcine, a njihova nabavka je obezbeđena kada one budu "ugledale svetlost dana", navele su britanske vlasti. Velika Britanija će kofinansirati kliničko ispitivanje vakcine laboratorije Džonson i Džonson.
 
Vakcine bi mogle da budu isporučene polovinom 2021. godine i bile bi namenjene stanovništvu koje je najviše izloženo korona virusu, kao što su medicinski radnici, odrasle osobe sa hroničnim bolestima i starije osobe.
 
Britanske vlasti su ranije sklopile dogovore sa drugim laboratorijama koje proizvode vakcinu, tako da ukoliko sve naručene vakcine budu zvanično priznate, Velika Britanija će imati 340 miliona doza.
 
Broj obezbeđenih doza vakcina je mnogo veći od broja stanovnika u Velikoj Britaniji (oko 66 miliona), ali vlasti su navele da su se odlučile na taj korak pošto je još rano predvideti koja će od tih vakcina biti efikasna i zvanično odobrena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.