Avganistan: Ubijeno 7 američkih vojnika

Sedam vojnika koji su juče poginuli u bombaškom napadu na jugu Avganistana su Amerikanci, potvrdio je Pentagon.
Sedam vojnika koji su juče poginuli u bombaškom napadu na jugu Avganistana su Amerikanci, potvrdio je Pentagon.

Vojnici su poginuli u dve eksplozije u okrugu Šorabak u provinciji Kandhar, izjavio je portparol Pentagona pukovnik Dejv Lapan. Potvrda o napadu stigla je od Međunarodnih snaga za podršku bezbednosti u Avganistanu. Portparol lokalne policije Tasfir Han Hogjani je saopštio da se napad dogodio tokom patrole koalicionih i avganistanskih snaga oko 20 kilometara od granice sa Pakistanom i dodao da tom prilikom život izgubila i dva pripadnika policije,

"Kada su prišli kontejneru, eksplozivne naprave postavljene unutra su se aktivirale izazvavši veliku eksploziju", rekao je Hogjani. Odgovornost za napad su preuzeli talibani. Prema podacima nezavisnog veb sajta icasualities.org najmanje 199 stranih vojnika je poginulo u Avganistanu ove godine.
  • mire

    27.05.2011 12:55
    Утриповали да играју Call of Duty
  • Vaskez NS

    27.05.2011 11:32
    Čuo sam da su Prle i Tihi viđeni blizu kontejnera neposredno pre eksplozije...
  • Маркан

    27.05.2011 10:58
    Само рокај!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet