Hrvatska: "Pouzdan izvor" javio za hapšenje Mladića

Informaciju o hapšenju Ratka Mladića prvi su objavili hrvatski mediji, konkretno Internet stranica Business.hr u četvrtak u 11.19 časova.
Informaciju o hapšenju Ratka Mladića prvi su objavili hrvatski mediji, konkretno Internet stranica Business.hr u četvrtak u 11.19 časova.

Novinari tih medija tvrde da su vest objavili na osnovu informacije koja je najpre stigla nedeljniku "Aktual". "Informacija je stigla od naših kolega iz redakcije budućeg nedeljnika Aktuala. Izvor je bio pouzdan, pa smo objavili tekst bez upitnika. Bilo nam je bitno da čitaocima damo tačnu, pravovremenu i relevantnu informaciju", rekao je novinar Business.hr Darko Baniček.

Novinar Aktuala Berislav Jelinić izjavio je da su oni imali prvu informaciju, ali su je prosledili u business. hr, jer su oba medija u vlasništvu iste kompanije. "Tek nakon dvadesetak minuta vest o hapšenju imali su i ostali, a time su oni imali i dodatnu informaciju - Mladićev pseudonim, odnosno ime pod kojim se krio", naveo je Jelinić.

On dodaje da je u redakciju Aktuala stigao SMS od osobe koju bih opisao kao osobu s najvećim mogućim kredibilitetom, pa nisu ni momenta sumnjali u tu informaciju. Kako kaže, SMS je glasio da je u Srbiji uhapšena osoba za koju se osnovano sumnja da je Ratko Mladić i da je u toku DNK analiza.

Tu kratku informaciju objavio je i Businesshr bez upitnika u naslovu. Jelinić nije želeo da kaže da li je SMS došao iz Srbije, kao ni da da komentar na tezu da su Hrvati prvi došli do informacije jer se prisluškivao tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, koji je juče bio na regionalnoj konferenciji tužilaca na Brionima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet