120 povređenih u neredima u Barseloni

U sukobu policije i demonstranata, koji su u Barseloni protestovali zbog loše ekonomnske situacije u zemlji, povređeno je više od 120 osoba, saopštili su predstavnici gradskih vlasti gravnog grada Katalonije.

U sukobu policije i demonstranata, koji su u Barseloni protestovali zbog loše ekonomnske situacije u zemlji, povređeno je više od 120 osoba, saopštili su predstavnici gradskih vlasti gravnog grada Katalonije.

Problemi su počeli kada je policija dobila naređenje da raščisti glavni trg u Barseloni, kako bi radnici komunalnog preduzeća mogli da ga očiste i pripreme za moguće sutrašnje slavlje navijače Barselone, koja u finalu Lige šampiona igra u Londonu protiv Mančester junajteda.

Demonstranti su odbili da napuste trg, posle čega je policija intervenisala, a televizijski snimci pokazuju da čuvari reda nisu imali previše milosti, pa je više ljudi ostalo da leži raskrvavljenih glava.

Predstavnik za štampu Ministarstva unutrašnjih poslova regionalne katalonske vlade Felip Puig saopštio je da su u neredima povređena 84 demonstranta i 37 policajaca. Mnogo demonstranata je uhapšeno.

Do sukoba policije i demonstranata danas je došlo i gradu Leida, zapadno od Barselone, gde je takođe bilo više povređenih i uhapšenih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.