Prevarili 5.000 Amerikanaca nudeći im maske i sredstva za dezinfekciju

Vijetnamska policija uhapsila je četiri muškarca optužena da su prevarili više od 5.000 Amerikanaca koji su pokušavali da kupe zaštitnu opremu protiv kovida-19 onlajn, za gotovo milion dolara, saopštilo je Ministarstvo javne bezbednosti.
Prevarili 5.000 Amerikanaca nudeći im maske i sredstva za dezinfekciju
Foto: Pixabay
Uhapšena su četvorica muškaraca, starih između 22 i 25 godina.
 
Četvorka je od marta na 110 sajtova nudila opremu za ličnu zaštitu (PPE), uključujući sredstva za dezinfekciju ruku, maske i maramice za dezinfekciju i primala novac od Amerikanaca preko Pejpal računa, saopštilo je ministarstvo.
 
Grupa nikada nije posedovala proizvode koji se nude na sajtovima, a njihove žrtve nikada nisu dobile ono što su im platile, navodi ministarstvo.
 
Ministarstvo je saopštilo da su njih četvorica optuženi za "prisvajanje imovine korišćenjem računarske mreže, telekomunikacione mreže ili elektronskog uređaja", što je krivično delo za koje je predviđena zatvorska kazna do 20 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet