U Crnoj Gori najavljuju da će građani Srbije u tu zemlju uskoro moći bez PCR testa

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori trenutno je stabilna, ali i ekstremno preteća jer su se građani opustili, izjavio je pomoćnik direktora Instituta zagujavno zdravlje Senad Begić i dodao da očekuje da će se uskoro steći uslovi da državljani Srbije moć da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, ali nije mogao da precizira kada.
U Crnoj Gori najavljuju da će građani Srbije u tu zemlju uskoro moći bez PCR testa
Foto: 021.rs
"Radujem se i očekujem da, eventualno uz popuštanje nekih mera, PCR ne bude isključivi uslov za ulazak u Crnu Goru", rekao je Begić.
 
Prema njegovim rečima, u Srbiji je u utorak zabležen dupli broj novoobolelih u odnosu na prethodni dan, što opet može da se pripiše efektu vikenda.
 
"Tu postoje i druge epidemiološke stavke - turistička sezona je pri kraju, očekujemo da ne dolaze turisti, već porodični ljudi, što znači da oni neće biti smešteni u hotelima i privatnim smeštajima, već kod porodica što znači da će epidemiološki rizik biti veći i moramo voditi računa o tome", izjavio je Begić TV Vijesti.
 
On je upozorio da zbog opuštanja i nepoštovanja mera u Crnoj Gori se za 10 do 14 dana može očekivati da broj obolelih bude znatno veći.
  • Mislilac

    26.08.2020 20:32
    mišljenje
    Taman da mogu otići na sajam građevinarstva u Budvu u septembru!
  • Goran

    26.08.2020 16:13
    Izbori
    Izbori u Crnoj
  • Tina

    26.08.2020 14:55
    PCR
    U Crnoj Gori dali se najavljuju da će građan Severne Makedonije u tu zemlju uskoro moći bez PCR testa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.