Više povređenih u sukobima pristalica DPS i opozicije u Podgorici

Nekoliko osoba povređeno je u Podgorici tokom noći u sukobima pristalica DPS-a i opozicije, objavili su podgorički mediji.
Kako pišu Vijesti, teži incident sprečila je policija, koja je razdvojila te dve grupe. Letele su kamenice, flaše, čaše, pepeljare.
 
Iz Uprave policije je potvrđeno da je bilo više sporadičnih prijava o narušavanju javnog reda i mira, te da je kasno popodne u Nikšiću privedeno šest osoba.
 
"U Nikšiću je oko 18:10 časova došlo do svađe-tuče i tom prilikom je privedeno šest osoba. O ovom slučaju se prikupljaju podaci, nije bilo teže povređenih", saopšteno je iz policije.
 
U centru Podgorice tokom slavlja pristalica opozicije koja je pobedila na izborima napadnuta je ekipa Televizije Crne Gore (TVCG), dok se vraćala sa radnog zadatka, a oštećeno je vozilo TVCG, saopštila je ta televizija.
 
 
Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić pozvao je građane koji slave na ulicama širom Crne Gore, da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje.
 
"Zbog proverenih informacija da značajan broj plaćenih provokatora pokušava da izazove incidente i nemile događaje, kako u Podgorici tako i u drugim gradovima Crne Gore, pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje", objavljeno je sinoć na Fejsbuk stranici "Zdravko Krivokapić - Za budućnost Crne Gore".
 
Kako je dodao, ne smeju dozvoliti bilo kakav izgovor "odlazećem režimu da opovrgne neporecive rezultate izbora i narodnu volju",
 
Pristalice partija koje su pobedile na izborima u Crnoj Gori okupile su se tokom noći na slavlju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a slavili su uz baklje i vatromet.
 
 
Lideri tri opoziciine stranke koje su osvojile većinu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori dogovorili su se da će raditi na formiranju ekspertske vlade. Oni su najavili da će nastaviti da sprovode reforme kako bi Crna Gora ušla u EU kao i da će raditi na reviziji svih diskriminatorskih zakona među kojima i spornog Zakona o slobodi veroispovesti.
 
Demokratska partija socijalista predsednika (DPS) Mila Đukanovića odlazi u opoziciju nakon što su više od 30 godina bili na vlasti.
 
Tri opozicione stranke - koalicija okupljena oko Demokratskog fronta (DF) koju predvodi do skoro javnosti nepoznati profesor Zdravko Krivokapić, koalicija oko Demokratske Crne Gore Alekse Bečića i koalicija oko pokreta URA Dritana Abazovića imaju većinu za formiranje vlasti odnosno 41 od ukupno 81 mandata u parlamentu.
  • #

    01.09.2020 23:37
    elem
    & milo & drago da je spin dr Popović konačno izgubio.
  • Јое

    01.09.2020 14:09
    Оде Мило
    Са ким ће сада АВ шверати бело?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.