U školama u Austriji 455 zaraženih koronom

Porast broja obolelih od korona virusa već ima svoje posledice po kapacitete bolnica u Beču.
U vodećoj kovid klinici, SMZ Sid, više nema mesta za kovid pacijente na intenzivnoj nezi. Novooboleli se sada prebacuju u druge za njih predviđene bolnice.
 
U Beču je na raspolaganju 550 kreveta na intenzivnoj nezi sa respiratorima, a dodatno je predviđeno 2.200 kreveta za kovid pacijente kojima nije potreban respirator. Gradske vlasti ukazuju da broj kreveta može biti i povećan u slučaju potrebe.
 
Nakon prve dve nedelje nove školske godine u školama u Austriji je do sada zabeleženo ukupno 455 slučajeva zaraze. Prema podacima Ministarstva obrazovanja, od tog broja 372 su bili đaci, 58 nastavnici, a 25 zaposleni u administraciji.
 
Takođe je bilo oko 3.600 slučajeva sumnje u zarazu korona virusom.
 
Najveći broj potvrđenih infekcija u školama je u Beču, gde je 198 đaka, 15 nastavnika i 17 administrativnih radnika bilo pozitivno na testu. U Beču gotovo da nema škole u kojoj nije bilo sumnje u zarazu korona virusom.
 
Od kraja septembra počeće najavljeni nadzor stanja u školama. Svake tri do četiri nedelje biće testirano 15.000 đaka i 1.200 nastavnika.
  • Dr Jelena Tomić

    19.09.2020 14:50
    Škole
    su uvek bile rizik za sve bolesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet