I Putin nominovan za Nobelovu nagradu za mir

Ruski pisac Sergej Komkov saopštio je da je predložio predsednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine.
"Proces nakon podnošenja moje prijave Nobelovom komitetu već je započeo! I niko ga ne može zaustaviti", napisao je Komkov na svojoj stranici na Fejsbuku.
 
 
Putin će se ovaj put "takmičiti" sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je za istu nagradu nominova ranije ovog meseca. Tramp je nominovan samo nekoliko nedelja nakon što je posredovao u postizanju sporazuma između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Trampa je nominovao norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede, koji je pohvalio američkog predsednika za napore na rešavanju sukoba u svetu.
 
Samo nekoliko dana kasnije, nakon potisivanja vašingtonskog sporazuma, švedski poslanik Magnus Jakobson podneo je inicijativu za nominovanje vlada SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir. Kako je naveo, na to ga je podstakao vašingtonski sporazum između Beograda i Prištine o normalizaciji ekonomskih odnosa, što smatra trasiranjem puta za postizanje mirovnog sporazuma dve strane.
  • Цар Симеон

    24.09.2020 23:26
    Подржавам Путина
    Међу светским државницима Путин је и највише заслужује.
    Ја га поджавам као кандидата, нека му је срецно.
  • Piško

    24.09.2020 16:39
    ...
    Tu nagradu hakeri ne mogu da nameste.
  • pera

    24.09.2020 16:29
    ..
    A bratu Kimu nista! Pa sto da je on najgori od sve dece?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet