Pad BDP-a u Hrvatskoj ove godine osam odsto

Hrvatska Vlada usvojila je smernice za izradu budžeta u kojem se projektuje pad bruto domaćeg proizvoda u ovoj godini od osam odsto, rast u narednoj godini od pet procenata, kao i rast od 3,4 odsto u 2022. godini i 3,1 odsto u 2023, prenosi seebiz.eu.
Pad BDP-a u Hrvatskoj ove godine osam odsto
Foto: Pixabay
Prema proceni hrvatske vlade, ovogodišnji deficit budžeta opšte države trebalo bi da iznosi 6,7 odsto BDP-a, a u narednoj godini 2,9 odsto, što je u okviru kriterijuma iz Mastrihta. Deficit budžeta bi u 2022. trebalo da iznosi 2,1 odsto BDP, a godinu dana kasnije 1,6 odsto.
 
Javni dug u 2020. godini vlada projektuje na nivou od oko 86 odsto BDP-a, a u iduće tri godine očekuje se njegovo smanjenje po prosečnoj godišnjoj stopi od dva procenta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet