Napad nožem nedaleko od bivše redakcije "Šarli Ebdo", osumnjičeni nije bio na listi ekstremista

Francusko tužilaštvo za borbu protiv terorizma otvorilo je istragu o ranjavanju dve osobe nožem u Parizu, ispred zgrade nekadašnje kancelarije satiričnog časopisa "Šarli ebdo".
U odvojenim akcijama policije uhapšene su dve osumnjičene osobe, nedugo posle napada u petak u kojem su dve osobe ranjene nožem.
 
Glavni osumnjičeni za napad u petak, bio je hapšen pre mesec dana zbog nošenja šrafcigera, ali nije bio na listi radikalnih islamista, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.
 
Mladić koji je u Francusku došao pre tri godine kao maloletnik bez pratnje, uhapšen je nedaleko od mesta napada. Na tom mestu su desetine ljudi ubijene 2015. godine, u napadu islamskih ekstremista na redakciju časopisa "Šarli ebdo".
 
Darmanen je kazao da je mladić očigledno došao iz Pakistana, ali da njegov identitet još nije potvrđen.
 
"Očigledno je u pitanju akt islamskog terorizma. Imamo malo sumnje u to. To je novi krvav napad protiv naše zemlje, protiv novinara, protiv ovog društva", naveo je Darmanen.
 
Tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikard izjavio je prethodno da vlasti sumnjaju da je terorizam motiv napada zbog mesta i vremena izvršenja, ispred nekadašnjeg sedišta časopisa "Šarli ebdo", u vreme kada se osumnjičenima za taj napad iz 2015. godine sudi širom Pariza.
 
Rikard je kazao da napadač nije poznavao dve ranjene osobe, ženu i muškarca koji su bili na pauzi ispred firme za produkciju dokumentarnih filmova u kojoj rade.
 
Francuski premijer Žan Kasteks rekao je da životi ranjenih nisu bili ugroženi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet