Vlasti Nagorno-Karabaha: Oborili smo azerbejdžanski avion; Jermenija objavila snimak napada na vojnike

Portparol predsednika Nagorno-Karabaha Vagram Pogosjan saopštio je da je vojska Nagorno-Karbaha oborila avion azerbejdžanskih snaga.
Pagosjan je precizirao da je, prema informacijama kojima raspolaže vojska, reč o letelici An-2.
 
Azerbejdžanska strana je odbacila navode o obaranju aviona kao netačne.
 
Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo je snimak napada na azerbejdžanske snage. Na snimku se, osim uništavanja vojne tehnike, vidi i trenutak napada na grupu azerbejdžanskih vojnika koji su stajali na otvorenom. Vidi se kako vojnici počinju da beže sekundu pre udara, koji ih je umalo direktno pogodio, a nakon napada deo vojnika pada na zemlju.
 
 
Prema poslednjem izveštaju koji prenosi agencija Rojters, drugog dana rata poginulo je najmanje 55 osoba, iako nema preciznih podataka o tome koliko ljudi je izgubio Azerbejdžan a koliko Jermenija.
 
 
Vlasti regiona u kojem bukte sukobi saopštile su u ponedeljak uveče da je još 26 njihovih vojnika poginulo u sukobima sa azerbejdžanskim snagama.
 
 
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas hitnu sednicu povodom sukoba u oblasti Nagorno-Karabah, javila je agencija Frans pres, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore. Ovi izvori su rekli da će sednica biti održana na zahtev evropskih zemalja, objavio je AFP na svom Tviter nalogu.
 
Borbe između azerbejdžanskih i jermenskih snaga u oblasti Nagorno-Karabah, u kojoj je većinsko jermensko stanovništvo i koja je proglasila otcepljenje od Azerbejdžana 1990-tih godina, traju već dva dana. Obe strane optužuju onu drugu da koristi tešku artiljeriju.
  • Dragan Miladinovic

    29.09.2020 12:10
    Imajte u vidu da je ovde pravno situacija kao u slučaju Srbije i KiM. Azerbejdžan je kao Srbija, Jermenija kao Albanija, a Nagorno Karabah kao Kosovo.
  • Detelinarac

    29.09.2020 11:11
    Svim srcem u Jermenski narod koga godinama terorisu Azerbejdzan i Turska i provociraju!! Napred braco, nema povlacenja nema predaje, pokazite im zube a svet vidi sta se desava i svima je jasno da vam je prekipelo da vas ugnjetavaju komsije iz Turske i Azerbejdzana!!!
  • The Lalosh

    29.09.2020 10:49
    @ Jermenija
    Mani to "Podrška". Kada krećeš u dobrovoljce da konkretno pomogneš?

    Lako je tuđim k... gloginje mlati. U ratu se ostaje osakaćen i gine ako nisi znao. Nije to video igrica. A najgore je što najviše stradaju civili, pa vojnici koje su političari poslali u taj rat. Političari NIKAD!

    Mi koji smo sticajem nesrećnih okolnosti učestvovali u ratovima, a sticajem srećnih okolnosti preživeli, NIKAD rado ne bismo ponovo išli.

    Vi koji stalno nešto prozivate one koji bi u rat išli isključivo da brane svoje, ili nikad niste bili ni blizu rata, ili je taj rat ostavio teške posledice pa sad želite da se svima desi to što se desilo i vama.

    MIR, LJUDI. MIR!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.