Slovačka ponovo uvela vanredno stanje

Slovačka vlada uvela je vanredno stanje u zemlji zbog skoka obolelih od virusa korona, napisao je danas na svom Fejsbuk nalogu premijer Igor Martovič.
Vanredno stanje, koje će trajati 45 dana, daće priliku vladi da uvede strože mere, ali neće automatski značiti povratak u striktni karantin kao što je to bilo na početku pandemije, navodi agencija Rojters.
 
Broj novozaraženih u protekla 24 časa u Slovačkoj porastao je za 567, pokazuju podaci Nacionalnog zdravstvenog informativnog centra (NCZI) objavljeni na sajtu covid-19.nczisk.sk. To je novi rekord broja novozaraženih u jednom danu u Slovačkoj.
 
U bolnicama se nalazi 187 osoba, od kojih 16 na odeljenjima intezivne nege, a 18 na respiratorima.
 
Istovremeno u zemlji su tokom jučerašnjeg dana preminule tri osobe, pa ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 48.
  • VAsilije

    30.09.2020 13:30
    Strašno
    Opet diktatura vlasti. Zatvarajte sami sebe, ali više vam neće proći te laži. Probaće i kod nas u oktobru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet