Amfilohije negativan na koronu

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je negativan na korona virus, saopštila je Mitropolija, navodeći da je njegovo stanje u konsantnom blagom poboljšanju.
"Danas je rađen i ultrazvuk srca koji je pokazao u potpunosti uredan nalaz i neoštećen srčani mišić. Ohrabrujuće je i to što su i ostali vitalni parametri i dalje stabilni", navodi se na sajtu MCP, prenosi RTCG.
 
"Svakako, proces oporavka mitropolita Amfilohija i dalje traje. Neophodno je sanirati posledice koje su izazvane koronavirusom, pre svega upalu pluća koja je već nekoliko dana u povlačenju", dodaje se.
 
Mitropolit Amfilohije (82) je 6. oktobra primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.
 
Ranije je za Radio Slobodna Evropa saopšteno da je amasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posredovao u nabavci lekova i aparata za kiseonik namenjenih za lečenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija u Crnoj Gori.
 
"Kao ambasador sam posredovao između Kliničkog centra Crne Gore, kabineta predsednika Srbije i nadležnih institucija", izjavio je Božović Radiju Slobodna Evropa (RSE) . 
  • Dusan

    21.10.2020 06:27
    Sila
    je sa njim.
  • Ja

    21.10.2020 05:29
    E
    Sad ću moći najzad mirno da spavam.
  • Sale

    20.10.2020 23:29
    Kralj
    Čuva Bog Amfilohija svog!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet