Tramp glasao unapred na predsedničkim izborima

Američki predsednik Donald Tramp danas je glasao na predsedničkim izborima u SAD, iskoristivši mogućnost glasanja unapred.
Tramp glasao unapred na predsedničkim izborima
Foto: Pixabay
"Glasao sam za tipa koji se zove Tramp", rekao je predsednik SAD novinarima po izlasku sa biračkog mesta. Naveo je da je glasanje "veoma bezbedno, mnogo bezbednije nego kada birač šalje listić" poštom.
 
Tramp je glasao u Vest Palm Biču, u saveznoj državi Florida, blizu njegovog odmarališta Mar-a-Lago. On je ranije glasao u Njujorku, ali je prošle godine promenio prebivalište. Predsednički izbori u SAD su zakazani za 3. novembar, ali je mogućnost glasanja unapred već iskoristilo oko 55 miliona Amerikanaca.
 
Na glasanje unapred odlučio se znatno veći broj američkih državljana nego obično, zbog pandemije korona virusa. Ispred biblioteke u kojoj je glasao, Trampa je sačekalo nekoliko stotina pristalica, sa zastavama i transparentima. Oni su skandirali "Još četiri godine", koliko traje mandat šefa američke države.
 
Tramp je nosio masku na biračkom mestu, ali ju je potom skinuo kada je davao izjavu novinarima u zgradi. On će danas održati mitinge u saveznim državama Severna Karolina, Ohajo i Viskonsin. Njegov protivkandidat, demokrata Džozef Bajden, još uvek nije glasao.
 
Bajden će verovatno glasati na dan izbora 3. novembra u saveznoj državi Delaver, gde birači nemaju mogućnost ranijeg glasanja na biračkom mestu, kao na Floridi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet