Republika Srpska zbog korone obustavlja nastavu u školama

Nastava u osnovim i srednjim školama u Republici Srpskoj obustavlja se od ponedeljka, 26. oktobra do 1. novembra, zbog preventivnog delovanja i sprečavanja pojave širenja virusa korona, rekla je ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić, ali je istovremeno i napomenula da u školama nema širenja virusa.
Republika Srpska zbog korone obustavlja nastavu u školama
Foto: Pixabay
Dodala da će se nastavni proces odvijati onlajn. Rad ugostiteljskih objekata ograničen je na period od 6 do 22 časa.
 
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je da je u periodu od 16. do 22. oktobra u Republici Srpskoj značajno pogoršana epidemiološka situacija.
 
On je istakao da je političkim partijama preporučeno da ne održavaju skupove do 1. novembra, a da pravosuđe razmatra prioritetne predmete, prvenstveno koji se odnose na zaštitu zdravlja stanovnika.
 
Šeranić je dodao da se stopa smrtnosti nije značajno mijenjala, ali ti podaci kasne u odnosu na broj zaraženih. Kada je reč o starosnoj dobi, Šeranić je rekao da prednjače oni od 30 do 49 godina.
 
"Stopa smrtnosti je 1,66 i nije se značajnije menjala u odnosu na raniji period, a očekuje se da će biti pogoršana s obzirom na broj hospitalizovanih lica", rekao je Šeranić.
 
Prema njegovim rečima, broj zaraženh na dnevnom nivou je 173 na 100.000 stanovnika i svrstava Republiku Srpsku u sredinu Evrope, dok najgore indikatore imaju Belgija i Češka.
 
I predsednik SNSD Milorad Dodik rekao je danas da njegova stranka želi da pokaže da ozbiljno shvata epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj i od ponedeljka obustavlja sva javna okupljanja i prelazi na individualnu kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet