Tramp optužio lekare da profitiraju od smrtnih slučajeva izazvanih kovidom

Predsednik SAD Donald Tramp tvrdi da američki lekari profitiraju od smrtnih slučajeva izazvanih posledicama kovida-19.
Trampov zastrašujući napad na lekare, kako izveštava CNN, dešava se u vreme kada SAD beleže novi globalni rekord u broju novozaraženih u jednom danu, a 17 država se bori s nedostatkom bolničkih kreveta.
 
Umesto plana kako prevazići pandemiju, Tramp iznosi tvrdnje da američki lekari naduvavaju broj slučajeva korona virusa jer "dobijaju više novca ukoliko neko umre od korone".
 
"Naši lekari su vrlo pametni ljudi. Ono što govore jeste da im je žao i da svi umiru od kovida. Međutim, dok lekari iz drugih zemalja navode osnovne bolesti kao uzroke smrti pacijenata, američki lekari odabiru korona virus. Kod nas kad postoji sumnja, bira se kovid. Sada će oni reći kako je strašno što sam ovo rekao, ali to je istina. Tako dobijaju više novca i profitiraju", rekao je Tramp na skupu u Mičigenu.
 
"Lekari i medicinske sestre svakodnevno odlaze na posao kako bi spasli živote ljudi. Rade svoj posao. Donald Tramp bi trebalo da prestene da ih napada i da raditi svoj posao", rekao je Bajden na skupu u Minesoti.
 
Trampove tvrdnje o lekarima profiterima izazvale su bes radnika u zdravstvenom sistemu. Predsednica Udruženja medicinara SAD Suzan Bejli rekla je da je Trampova optužba zlonamerna, nečuvena i potpuno pogrešna.
  • ha

    01.11.2020 10:43
    Rade i u celom svetu, rade i kod nas, samo sto kod nas ne dobijaju nista za to, bar ne ti koji direktno lece. Neko iznad verovatno dobija, ali direktiva je da sve mora biti korona.
  • Obducent

    01.11.2020 08:45
    Sve bolnice to rade niko nije umro ove godine od ostalih bolesti.



    U Srbiji to sve bolnice rade i to nije bas profesionalno.



    Ne mozete bez obdukcije da tvrdite da da su svih 820 umrlih od corone.


    PCR test i nije neki dokaz za postojanje bolesti.
  • Kolega

    01.11.2020 02:34
    Isto i kod nas
    Imam jako čvrstu informaciju sa terena da i naši doktori rade isto!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.