Preminuli republikanac pobedio na izborima u Severnoj Dakoti

Republikanski kandidat za Predstavnički dom iz Severne Dakote Dejvid Andal, koji je preminuo početkom oktobra od posledica korona virusa, pobedio je na izborima.
Preminuli republikanac pobedio na izborima u Severnoj Dakoti
Foto: FoNet/AP
Andal je ostao na glasačkom listiću, jer je prevremeno glasanje počelo nedeljama pre nego što je umro, preneo je Independent.
 
Republikanac je oboleo od kovida-19 i hospitalizovan je, a preminuo je 5. oktobra u 55. godini života.
 
Rezultati izbora za Predstavnički dom su pokazali da je Andal izabran za predstavnika Severne Dakote, osvojivši oko 36 odsto glasova.
 
Sada je na Republikanskoj stranci da izabere zamenu za njega, a to će odlučiti poseban komitet koji će biti formiran tim povodom, a moguće je i organizovanje posebnih izbora.
  • Klisanac

    04.11.2020 21:58
    @profa
    Profo ova je k'i u Njegosa .... apsolutno si u pravu!!!
  • profa

    04.11.2020 18:13
    Demokratija u Srbiji je u zaostatku za američkom. Ovde mrtvi mogu samo da glasaju, a tamo mogu da budu izglasani i da pobede. Jednaka prava i šansa za sve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.