VIDEO: Protest u Zagrebu protiv mera zbog korone, Plenković o "ozbiljnoj situaciji"

Protest protiv mera zbog korona virusa i protiv tamošnjeg Nacionalnog štaba održava se u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu.
Na protest se pozivalo preko Fejsbuk grupe "Tražimo ukidanje Nacionalnog štaba civilne zaštite", koja okuplja 160.000 ljudi.
 
Uprkos merama zabrane okupljanja više od 50 osoba, na protestu se okupilo oko hiljadu ljudi, piše Index.hr. 
 
Kako prenosi ovaj medij, osim kritikovanja političara, medija i Nacionalnog štaba, iznose se i teorije zavere. 
 
 
"Svi znamo da su mediji i političari krivi za ovo širenje panike. Svi znamo da stavljaju snimke iz drugih bolnica, svi znamo da su se okomili na našu decu. Neće nas dokrajčiti ni policijskim satom ni batinama, ako to pokušaju, sami će otvoriti vrata pakla. Nek vas dragi Bog čuva", rekao je jedan od učesnika protesta.
 
Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je, posle sastanka u vladi sa članovima Nacionalnog štaba civilne zaštite, da se razmatraju nove mere i da će se razgovarati s ministrom obrazovanja i ministrom rada.
 
"Osnovna ograničenja koja postoje će se od sutra u ponoć nastavljati da primenjuju do daljeg. Situacija je ozbiljna. Štab je najavio da će sutra produžiti sve postojeće mere, a razmatraće se nove. Razmotriće se i preporuke za rad od kuće", dodao je premijer i rekao i najavio da Štab kreće s redovnim konferencijama za novinare, koje će biti ponedeljkom, sredom i petkom, preneo je Index.hr. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet