Kreće osveta: Dodik izbacio SPS iz koalicije

Izvršni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) raskinuo je danas koaliciju sa Socijalističkom partijom Srpske (SPS), koju predvodi Goran Selak.
Kreće osveta: Dodik izbacio SPS iz koalicije
Foto: 021.rs
Odlučeno je da se SPS izbaci iz koalicije i na lokalnim i na republičkom nivou.
 
U međuvremenu, Vlada RS smenila je Selaka sa pozicije direktora Kazneno-popravnog zavoda u Banjaluci i njegovu sestru Marinu, sa mesta načelnice Odeljenja Republičke uprave za igre na sreću, prenela je banjalučka Alternativna televizija.
 
Smene je ranije danas najavio lider SNSD Milorad Dodik, kada je saopštio da je Selak odbio da potpiše koalicioni sporazum koji bi se odnosio na grad Banjaluku.
 
Sporazum su potpisale ostale stranke vladajuće koalicije, SNSD, Ujedinjena Srpska (US), DEMOS, Gradski odbor Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalistička partija Petra Đokića.
 
U međuvremenu su lideri Ujedinjene Srpske i SP RS, Nenad Stevandić i Petar Đokić, izjavili da ne žele SPS u koaliciji.
 
Dodik je danas otvoreno rekao da će blokirati rad novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića iz opozicije, a poslao je i poruku Banjalučanima, navodeći da im "nikada neće zaboraviti" to što su mislili da mogu da izaberu za gradonačelnika nekog ko nije iz njegove stranke.
 
Dodao je da će prekinuti sva finansiranja Banjaluke sa nivoa RS, kao i da će Vlada RS prestati da subvencioniše funkcionisanje gradske Toplane.
 
Iz opozicije su mu poručili da se ponaša anticivilizacijski i nedemokratski i da će mu se takvo ponašanje vratiti na opštim izborima 2022. godine.
  • Milo

    17.11.2020 12:18
    Realan
    "gospodine" Realni nešto previše pomonješ Krkane i sam se svrstavajući u tu grupu, pošto ništa ne vidiš i ne razumeš.Svi naši "lideri " su iz istoga koša imenovani od istoga gazde , obični poslušnici koji imaju zadatak da rasture svoje države ,opljačkaju sopstveni narod i ustupe gazdama sve naše resurse,. Kada to završe gazde će se i sa njima obračunati. Svi ostali su ne krkani već robovi, što pre skapiraš bolje za tebe.
  • Realan

    17.11.2020 08:23
    Ovo i ne treba da čudi s obzirom da se cela državna mašinerija pokrenula da dobije Šabac!
  • Goran

    17.11.2020 08:10
    Odvratno
    Nekako sam uvek imao ideju da narod vode pametni i dobronamerni. U zabludi sam. Nije mi jasan narod koji pristaje na to. I ja sam narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.