Kafei i restorani zatvoreni su pre tačno mesec dana drugi put zbog korona virusa.
"Znamo da su pabovi i restorani visoko rizično okruženje. To nema ništa sa ljudima u ugostiteljstvu koji daju sve od sebe, jednostavno su to mesta gde se ljudi sastaju", rekao je statističar Nil Hens.
Kako je naveo, proleće je mnogo izglednije vreme za ponovno otvaranje ugostiteljskih objekata bez opasnosti od trećeg talasa epidemije.
"Talas međutim nikada ne zavisi samo od jednog sektora, biće to kombinacija više sektora", dodao je Hens.
Isti je stav virusologa Marka van Ransta.
"Mislim da će prodavnice ponovo moći da budu otvorene, ali ne i restorani. To je moguće samo sa pedesetak inficiranih dnevno", rekao je Van Ranst.
"Pre svega, presudna je dobra politika testiranja i praćenja ali ne bi trebalo da se prebrzo opuštamo", rekao je i dodao da se plaši da neće biti opuštanja pre Božića.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar