Grčka pooštrila mere za ulazak u zemlju

Grčka će zatvoriti jedan granični prelaz sa Albanijom i testirati sve koji ulaze u zemlju, rekao je vladin portparol Stelios Pecas povodom pogoršanja stanja u severnoj Grčkoj.
Grčka pooštrila mere za ulazak u zemlju
Foto: Pixabay
U Grčkoj se drastično povećao broj obolelih prethodnih nedelja, zbog čega je uveden policijski čas u celoj zemlji, drugi ove godine, preneo je Rojters.
 
Najpogođenije su severne regije, posebno Solun, a svako ko namerava da uđe u Grčku dužan je da pokaže negativan PCR test urađen najdalje 72 časa pre ulaska u zemlju, a onda će i po dolasku u Grčku biti testirani.
 
Najnovije mere stupaju na snagu u petak ujutro, a Pecas je zamolio građane da poštuju mere.
 
Grčka je danas potvrdila 3.227 novih slučajeva korona virusa, a od posledica kovid-19 preminulo je još 59 osoba, saopštila je Nacionalna organizacija za javno zdravlje (EODI).
 
Potvrđenih slučajeva od početka pandemije sada je ukupno 85.261, dok je preminulih 1.347, javlja grčka agencija ANA.
 
Na respiratorima se nalazi 499 pacijenata.
  • Pa

    19.11.2020 21:07
    Naravno
    Ne moze niko da predje granicu bez testa-jedino nasi idioti krive narod za svoje propuste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.