Putin još nije čestitao Bajdenu, čeka da budu rešena sva pitanja

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da još nije čestitao pretpostavljenom pobedniku američkih predsedničkih izbora, jer treba sačekati dok ne budu rešena sva pravna pitanja.
Putin još nije čestitao Bajdenu, čeka da budu rešena sva pitanja
Foto: FoNet

Putin je naveo da je primetio da formalno odlaganje čestitki neće pogoršati odnose između Moskve i Vašingtona, koji su ionako već loši. 

"Ne možete pokvariti odnos koji je već pokvaren", rekao je Putin, komentarišući da li bi odlaganje čestitanja pretpostavljenom pobedniku američkih izbora moglo da pogorša odnose sa Vašingtonom.

On je rekao da Rusija gaji poštovanje prema svima, da poštuje i aktuelnog predsednika Donalda Trampa i kandidata za ovu funkciju Džozefa Bajdena. Prema njegovim rečima, to je čisto formalno pitanje, jer ne postoji nikakva skrivena agenda ili bilo šta što bi bilo neobično ili bi moglo biti osnova za dalje pogoršanje odnosa.

Što se tiče ostalih, odnosno onih koji čestitaju Bajdenu, ruski predsednik smatra da je to stvar pojedinca, te podsetio da su prošli put svi čestitali Hilari Klinton, a ispostavilo se da je pobedio Tramp.

Putin je istakao da su ruske vlasti spremne da sarađuju sa bilo kojim novoizabranim predsednikom SAD, ali da je sada važno sačekati dok se ne završi prebrojavanje glasova i "unutrašnja politička borba" u Americi.

"Radićemo sa bilo kojom osobom koja će dobiti poverenje američkog naroda", rekao je Putin.

Odgovarajući na pitanje da li je planirao da čestita novoizabranom predsjedniku SAD po završetku prebrojavanja glasova, Putin je rekao da to treba učiniti ili u skladu sa političkom tradicijom kada jedna od strana prizna pobedu druge ili kada se konačni ishod glasanja prizna na legitiman i zakonit način, preneo je TASS.

  • Ilija

    22.11.2020 19:00
    Putin ,koji je menja zakone da bi bio dozivotni predsednik(car)Rusije najbolje da se ne oglasava.
  • Rastko

    22.11.2020 17:32
    Na kraju igranke
    Čestitke će da idu Trampu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet