Na spomeniku žrtvama holokausta u Varaždinu osvanuli kukasti krst i simbol "U"

Nepoznata osoba je na spomeniku žrtvama holokausta, smeštenom na šetalištu Vatroslava Jagića u Varaždinu, crnom bojom nacrtala kukasti krst i slovo "U", a u saopštenju varaždinske policije navode da tragaju za počiniocem tog incidenta koji se dogodio između petka i nedelje.
Na spomeniku žrtvama holokausta u Varaždinu osvanuli kukasti krst i simbol "U"
Foto: 021 (ilustracija)

Policija je obavila uviđaj i nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku počinilaca.

Visina materijalne štete i sanacija oštećenja utvrdiće se s odgovornim osobama Grada Varaždina, stoji u saopštenju varaždinske policije.

Inače, reč je o skulpturi umetnika Zlatka Kopljara pod nazivom K19 izgrađenoj od cigle koju su izrađivali zatočenici koncentracionog logora u Jasenovcu. Skulptura se nalazi nasuprot varaždinske sinagoge.

Incident je na svom Fejsbuk profilu osudila i zamenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica koja je najavila podnošenje krivične prijave.

"Glupost se ne može lečiti, ali ovaj čin, baš poput trganja ploče s prostora Veća srpske nacionalne manjine nije glupost. Ili je manjak samopouzdanja pa je ovo kompenzacija ili je patološka mržnja. Da, bilo je stradanja, da naša prošlost je komplikovana. Da, možete misliti šta god hoćete, ali ne možete svojim mišljenjem uništavati i omalovažavati", poručila je Malenica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet