Orbanov saradnik iz Fidesa bio na gej žurci za vreme policijskog časa u Briselu

Političar vladajuće mađarske stranke Fides Jozef Šajer priznao je danas da je prošlog petka bio prisutan na jednoj kućnoj zabavi u Briselu.
Tada je policija upala zbog kršenja epidemijskih mera.
 
On je u nedelju iznenada podneo ostavku na mesto poslanika u Evropskom parlamentu. Orbanova nacionalistička desničarska stranka Fides poznata je po negativnim stavovima prema LGBT osobama.
 
Popularni informativni sajtovi i portali u Mađarskoj su doslovno preneli Šajerovo priznanje u kojem tvrdi i da je sarađivao s policijom, preneo je Rojters.
 
Belgijska policija je u petak uveče u centru Brisela prekinula "zabranjenu seks zabavu" kojoj je prisustvovalo 25 ljudi, uključujući člana Evropskog parlamenta, javljaju lokalni mediji.
 
Javno tužilaštvo je, kako navode flamanske novine "Het Njuzblad", potvrdilo da se zabava održala u centru Brisela. Mediji prenose da je zabavi priustvovalo 25 ljudi, od kojih većina muškarci i da su svi kažnjeni zbog kršenja mere koronavirusa.
 
Dodaje se da je "navodno bilo prisutno nekoliko diplomata i član Evropskog parlamenta", a da je policija na licu mesta našla i drogu.
 
Merama koje su na snazi u Belgiji zabranjeno je okupljanje više od četiri osobe na otvorenom, dok se samo jedna osoba može voditi kao "bliski kontakt".
  • BoeserWolf

    02.12.2020 12:51
    pa sta :p
    Mozes misliti covek bio na gej zurci, odmah svi skacete da ga osudjujete.
    I desnicari imaju pravo na ljubav, cak i kad su gej
  • Misha

    02.12.2020 10:41
    Tipično za najglasnije homofobe.
  • Da

    02.12.2020 09:34
    Kao utakmica sa sudijama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet