Turska daje garancije Gadafiju

Turska je ponudila garancije libijskom lideru Moameru Gadafiju ukoliko se povuče sa vlasti i napusti svoju zemlju, ali još nije dobila odgovor iz Tripolija.

Turska je ponudila garancije libijskom lideru Moameru Gadafiju ukoliko se povuče sa vlasti i napusti svoju zemlju, ali još nije dobila odgovor iz Tripolija.

"Mi smo ponudili Gadafiju garancije. Mi smo mu preko našeg predstavnika poručili da ćemo mu pomoći, da ćemo mu omogućiti da ode gde želi...Na žalost još nismo dobili odgovor od Gadafija", izjavio je sinoć premijer Tajip Erdogan. Premijer Erdogan u toj izjavi nije objasnio kakve je to garancije Gadafiju ponudila njegova zemlja.

U poslednje vreme Erdogan, čija je je zemlja članica NATO-a, primetno se distancirao od svog bivšeg velikog prijatelja sa kojim je imao bliske veze. Posle početne suzdržanosti, Ankara je poslednjih dana više puta pozvala Gadafija da prekine neprijatekljstva i da se povuče sa vlasti kako bi se otvorio politički dijalog u zemlji i izabrala nova vlada koja bi bila prihvatljiva za sve građane te afričke zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet