Švajcarska vraća Srbiju na "crvenu listu"

Švajcarska vraća Srbiju na crvenu listu, spisak zemalja za koje je obavezan desetodnevni karantin po povratku u tu državu.
Švajcarska vraća Srbiju na "crvenu listu"
Foto: Pixabay
Savezna zdravstvena agencija (BAG) objavila je na svom sajtu novu listu koja će se primenjivati od 14. decembra.
 
Sa liste je izbačena Češka, ali zato je na spisak država i regiona sa višim rizikom zaraze uneta Srbija. Iz našeg regiona dodate su još Hrvatska, Severna Makedonija, Slovenija i Mađarska.
 
Od 14. decembra, svi koji se u Švajcarsku budu vratili iz zemalja sa liste rizičnih moraju u desetodnevni karantin.
 
"Po ulasku u Švajcarsku odmah se uputite u vaš dom ili neki drugi adekvatni smeštaj. Na putu do tamo važi obaveza držanja distance od 1,5 metara prema drugim osobama. Prijavite se u roku od dva dana nadležnim kantonalnim vlastima. Sledite njihova uputstva“, navodi se u objašnjenju BAG.
 
Tokom desetodnevnog karantina ne sme se napuštati kuća, a ko prekrši meru izolacije biće kažnjen po Epidemiološkom zakonu novčanom kaznom do 10.000 švajcarskih franaka.
 
Na drugoj strani Švajcarska se sprema da otvori svoja skijališta, što je izazvalo brojne kritike i čuđenje ne samo unutar Švajcarske, već i susednih zemalja.
  • Filip CH

    04.12.2020 18:38
    @Banderaš
    Sad je kasno usli su im u "gene" Albanci, Srbi, Crnogorci... izmesani brakovi sa Balkanskim vaspitavanjem i odnosom prema zivotu... trpece i oni posledice kao i mi sto trpimo posledice 500 godina pod turcima i bosanizacije Vojvodine...
  • Banderaš

    04.12.2020 15:08
    Korupcija
    Da su pametni,a da uvedu zabranu ulaska svim balkancima ulaz u tu divnu zemlju sa divnim ljudima. To su trebal još 1990 da urade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.